​Hjulskift

Slip for besværet, lad os klare det hårde arbejde!

Vi opbevarer endda også hjulene, til kr. 125.-/md.

Ønsker du ikke opbevaring, men derimod blot et hurtigt hjulskift – så tilbyder vi naturligvis også dette.

Hjulskift koster kr. 299.- mens du venter – vi byder på  kaffe imens!

Husk at bestille montering for hjulskift i god tid.

​​

Vi anbefaler skift fra vinter- til sommerhjul omkring den 10. april og sommer- til vinterhjul omkring den 10. oktober. Det er ikke en god idé at vente til den første snevejrsdag med at skifte til vinterhjul.

Desuden er det fordelagtigt at have vinterhjulene på blot der er meget vand på vejene. Læs mere om vinter- og sommerhjul længere nede.

 
 
 
Opbevarer vi dine hjul?

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Hvad er hjulskifte egentlig – og hvad er så dækskifte?

Måske kender du ikke forskellen på dækskifte og hjulskifte. 

Hjulskifte: Når der er tale om et hjulskifte, afmonteres og monteres det komplette hjul (både dæk og fælg) – der til sammen udgør hele hjulet. Årstiderne er den umiddelbart primære grund til at skifte hjulene på din bil.

Dækskifte: Ved et dækskifte, monteres der blot nye dæk på din bils fælge. Årsager til et dækskifte kan være en punktering eller nedslidning af dækket eller bare ælde. Dæk har også en "udløbsdato".

Hvorfor skal jeg skifte til sommerhjul/vinterhjul?

Årstiderne er den primære grund ti lat skifte hjulene på din bil. Det er meget vigtigt, at du altid sørger for, at din bil har det bedst mulige vejgreb. Bilen skal have godt vejgreb både vinter og sommer. Derfor er det nødvendigt, at du har de rigtige dæk på.

​​

Læs mere om dette herunder

​Vigtigheden af vinterdæk

Vinterdæk har et dybere mønster end sommerdæk og er lavet af blødere gummi der giver et bedre vejgreb. Dermed har vinterdæk bedre greb om vejen, da der sørges for, at sne og vand ikke sætter sig. Kører du med sommerdæk om vinteren, kan du risikere, at bremselængden fordobles. Det er en afgørende forskel for din og ikke mindst andres sikkerhed.

Ved bare 50 km/t er din standselængde (reaktionstid + bremselængde) cirka 30 meter, og hvis den er fordoblet til 60 meter, fordi bilen sådan set skøjter, så er risikoen for uheld langt større.

Vigtigheden af sommerdæk

Sommerdæk er hårdere end vinterdæk med en glattere overflade. Det giver kort sagt en bedre køreoplevelse og bedre vejgreb ved varmt vejr. Kører du med vinterdæk om sommeren, har det i sig selv ikke lige så store konsekvenser, som den modsatte konstellation.


Men alligevel kan det faktisk have ret alvorlige udfald. Du slider nemlig unødvendigt og meget på vinterdækkene ved at køre med disse om sommeren – og derfor bliver de hurtigere nedslidt. Jo mere nedslidt dine vinterdæk er, jo ringere vejgreb har de. Derudover skal du også oftere investere i nye vinterdæk.

Hvad så med helårsdæk?

Helårsdæk ligger i ordet – det er hjul, du stort set kan bruge hele året. Det kan være en fordel, hvis du vil spare penge på hjulskifte og flere sæt hjul.

Men du skal være opmærksom på, at helårsdæk er en kombination af både sommer- og vinterdækket og er derfor et kompromis. Det har både sine fordele og ulemper som beskrevet før.

Selv rigtige gode helårsdæk er ikke lige så gode som vinterdæk. Hvis du er indstillet på ikke at bruge din bil så meget i vintermånederne, og kan lade den stå på de slemme  sne-, slud- og frost-dage, så kan helårsdæk være udmærket for dig.

Kontakt os eller kig forbi Rafn-Larsen Automobiler

Hvad end du skal have lavet en reparation, skade eller få monteret ekstraudstyr kan du trygt overlade din bil til os.

Rafn-Larsen Automobiler A/S

Vi er Autoriseret Mazda, Subaru & Isuzu værksted, og har altid det bedste og nyeste know-how samt ekspertise til at tage os af din bil.

Åbningstider​

Værksted og Reservedele

Mandag - fredag

08.00 - 16.00​

Salgsafdeling

Mandag - fredag

10.00 - 17.00​

Søndag

12.00 - 15.00​

Kontaktoplysninger

RAFN-LARSEN AUTOMOBILER ApS

Energivej 16, 2750 Ballerup

Klik her for rutevejledning

Telefon: 44 77 15 00

E-mail: info@rafn-larsen.dk